Symptomer

Smerter efter behandlingen

Vi har en ind i mellem patienter, der kontakter os dagen efter behandling og giver udtryk for, at deres smerter er blevet en smule forværret som følge af behandlingen. Det kan forekomme at smerterne tager en smule til dagen efter behandling. Også selvom der ingen smerter var, da du gik fra klinikken.

Ofte er det et udtryk for at kiropraktoren har været inde og manipulere med ”de ømme steder” og det reagerer kroppen på. Der er derfor ingen grund til at frygte at det ikke bliver bedre. Det kan i mange tilfælde hjælpe at tage is på det/ de ømme steder.

Er du i tvivl om dine smerter er ok – er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at ringe til os på klinikken.

Ankel og fodsmerter

Kiropraktisk behandling af ankel og fødder består af at normalisere fodleddenes funktion ved hjælp af manipulation og mobilisering samt påvirkning af muskler og ledbånd via massage og øvelser. Evt anbefales hjemmeøvelser og indlæg i skoene.

Bækkensmerter

Bækkensmerter kan opstå som følge af forkerte bevægelser, et fald, som resultat af meget stillesiddende arbejde, eller i forbindelse med graviditet og fødsel.

Børn og spædbørn

Der findes ingen aldersgrænse for, hvornår en person kan modtage kiropraktor - behandling. Også børn kan have problemer, der relaterer til led og muskler. Hos spædbørn er det hyppigste symptom, der får forældre til at opsøge kiropraktoren, kolik.

Hos lidt større børn ses ofte besvær med at sidde, kravle, stå og gå, eller anden motorisk hæmning. Hos skolebørn ses en betydelig del,der lider af smerter fra ryggen, nakken og hovedet.

Ud over koliksymptomer er klassiske tegn på led- og muskelirritation hos små børn, at de helst ligger med hovedet til den ene side hvorved, der kan være risiko for at udvikle skævhed af kraniet.

Iskias

Iskias er en populær betegnelse for bensmerter. Ca. 80% af de smerter, der optræder i benet kan henføre fra enten ryggen, bækkenet eller hoften. I sjældne tilfælde er der tale om tryk på nerven ved discusprolabs eller piriformis syndrom.

Hoftesmerter

Kiropraktorens opgave er at finde årsagen til hoftesmerter, og herefter afgøre om de kan behandles kiropraktisk, eller om der skal henvises til en læge eller andre i sundhedssystemet.

Den kiropraktiske behandling vil være rettet mod at mobilisere hoften og normalisere funktionen af de omkringliggende led i lænd og bækken, og evt knæ og ankel / fod.

Hovedpine

Hovedpine er utroligt hyppigt forekommende. Der findes mange former for hovedpine. Nakkehovedpine er typisk lokaliseret til baghovedet, ofte med udstråling til pande og øjenregionen. Denne type hovedpine skyldes fastlåsning af de små led øverst i nakken, samt spændinger i de omkringliggende muskler.

Medvirkende faktorer til udviklingen af nakkehovedpine kan bl.a være dårlig holdning, ensformige arbejdsstillinger eller gentagende bevægelser.

Indre organer

Kiropraktorer fortager ikke direke behandlinger for sygdomme i de indre organer, men søger istedet at lindre de følger som sygdommen medfører f.eks. spændinger og låsniger i brystryggen, som følge af astma.

Knæsmerter

Kiropraktorens opgave er at finde årsagen til knæsymptomerne. Er det inden for kiropraktorens behandlingsområde vil der blive arbejdet med funktionen af led og muskler.

Lændesmerter

Lændesmerter har mange navne, men mekanismen bag er den samme, nemlig fastlåsninger i de små led i lænderyggen og / eller en revne i en af ryggens bruskhvirvler.

Nakkesmerter

Symptomerne udløses oftest pga. manglende funktion af nakkens og skulder områdets muskler og led. Kiropraktoren finder de led og muskel mæssige faktorer som forårsager smerterne og behandler dem med manipulations og massage teknikke.

Skulderbladene

Et hold i ryggen mellem skulderbladene karakteriseres ved pludseligt opståede smerter og stivhed. Det skyldes fastlåsning af et eller flere led i brysthvirvel- søjlen samt kraftige muskelspændinger i området.

Kortvarige symptomer ifm. hold i ryggen / facetsyndrom er sædvanligvis lette at behandle. Har symptomerne været der igennem længere tid, eller har der været lignende problemer tidligere, kan det kræve flere behandlinger kombineret med øvelser og eventuelle ændringer af holdning eller arbejdsstillinger. Den kiropraktisk behandling er rettet mod at normalisere den manglende bevægelse af bækkenleddene og afslappe de spændte muskler.

Skuldersmerter

Skulderleddet er det mest mobile led i kroppen. Behandlingen hos kiropraktoren vil være rettet mod at optimere funktionen af led og muskler i nakke og skulder ved hjælp af manipulation i diverse muskeltekniske øvelser til hjemmebrug og rådgivning vedrørende arbejdsstillinger og isbehandling mm.

Sportsskade

Overordnet findes der to typer af skader, overbelastningsskader eller akut opståede skader.
I tilfælde af en skade, er det vigtigt at få skaden undersøgt af en professionel behandler kiropraktor, fysioterapeut eller læge. Jo før den rigtige behandling igangsættes jo kortere behandlingsforløb.

symptomer kiropraktisk klinik svendborg midtfyn

sportsskader is kiropraktisk klinik svendborg midtfyn

symptomer 2 kiropraktisk klinik svendborg midtfyn